Behandeling van Optrekkend Vocht


Bij de nieuwbouw van woningen kunnen wanden en aansluitingen op een effectieve wijze van buitenaf behandeld worden zodat vocht niet van buiten in de constructie kan dringen. Helaas is dat bij bestaande bebouwing vaak moeilijk of economisch niet haalbaar.

Als er eenmaal vocht in de constructie aanwezig is kan het gaan optrekken. Het aanbrengen van horizontale barrières wordt dan aanbevolen. Vochttransport kan dan worden gestopt of voorkomen.

Injecteren

Opstijgend vocht in de muren kan geïnjecteerd worden met een chemisch goedje, wanneer dit in uw muur zit zal het ervoor zorgen dat water en vocht geen vat meer krijgen op de muur. Omdat buitenmuren veel vaker worden blootgesteld aan water, dient hier een veel krachtiger middel gebruikt te worden. Het nadeel van injecteren is dat het om de zoveel jaar opnieuw moet gebeuren.

Onderkappen
Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van onderkappen. Bij deze methode moeten openingen worden gemaakt onder in de muur, net boven de vloer. Na het schoonmaken van de openingen dient er een folie geplaatst worden. Door het plaatsen van dit folie krijgt opstijgend vocht geen kans meer. De openingen die ontstaan zijn dienen weer dichtgemetseld te worden met expansiemortel. Het nadeel van onderkappen is het feit dat er een laag stenen weggehaald moet worden, wel is het onderkappen een oplossing voor enkele tientallen jaren.

Ondanks dat u veel zelf kunt doen is het behandelen van vocht in uw woning een lastig klusje. In veel gevallen is de hulp van een professional noodzakelijk.

Wilt u hulp bij het bestrijden van optrekkend vocht? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met u op!